"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Συμμετοχή Κυριακής Τεκτονίδου σε Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την ΠΟΠΣ, την Παρασκευή 19.05.2017



Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Κυριακή Τεκτονίδου συμμετείχε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στις εκδηλώσεις της ΠΟΠΣ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύλλογοι, σωματεία, Πόντιοι και μη συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 6:30 μ.μ. και μετά ακολούθησε πορεία Μνήμης προς το Λευκό Πύργο μέσω της Λεωφόρου Νίκης. Στις 8.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποστολής σημαίας στο Λευκό Πύργο από άγημα Ποντίων και στρατιωτική μουσική του Γ’ Σώματος Στρατού και μετά ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Ευόσμου με τη συμμετοχή του συγκροτήματος ARGO και το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Ποντοπόροι» και παρουσιάστηκε ο πυρρίχιος χορός σέρρα και χορός των μαχαιριών. Για τον Πόντο τραγούδησε και η Έλενα Κασαμπαλίδου και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με κατάθεση  ψηφίσματος στο τουρκικό Προξενείο.

Παράλληλα από νωρίς το μεσημέρι διεξάγονταν δράσεις για παιδιά και μεγάλους, γύρω από τον Λευκό Πύργο. 





Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP