"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Συμμετοχή της Κυριακής Τεκτονίδου σε εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017






Την Κυριακή, 21 Μαΐου 2017, η Αναπλ. Γενική Γραμματέας ΔΟΣ & ΑΣ, Κυριακή Τεκτονίδου συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής
Μακεδονίας.   Την ίδια μέρα παρέστη σε εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Κολχικού «Άγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού  στο Κολχικό Λαγκαδά.


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κολχικού «Άγιος Ευγένιος» εκφωνήθηκαν ομιλίες από την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Χριστίνα Σαχινίδου και την Αντιπρόεδρο κ. Κυριακή Τεκτονίδου.


Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στο Κολχικό Λαγκαδά ήταν κατάμεστη από άτομα όλων των ηλικιών.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και σε όλα τα μέλη του, που με αξιοσύνη και αίσθημα ευθύνης κρατούν ζωντανή την Ιστορική Μνήμη και Συνείδηση.

Στο πλαίσιο της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας και της γενικότερης πολιτιστικής σύγχυσης, η διατήρηση της Συλλογικής Μνήμης και Συνείδησης αποτελεί πράξη Αντίστασης.

Η Συλλογική Μνήμη δίνει το κέλυφος μιας ισχυρής και αδιατάρακτης συνύπαρξης ,δημιουργεί Αξίες και παράγει Νοήματα Ζωής που υπερβαίνουν τα άτομα και την καθημερινότητά τους.

Αν δε γνωρίζουμε από που ερχόμαστε δεν μπορούμε να έχουμε συναίσθηση  για το που πηγαίνουμε.

Η κοινότητα της Παράδοσης, του Πολιτισμού, της Πίστης, της Γλώσσας αντισταθμίζουν την αποσυλλογικοποίηση που φέρνει ο αχαλίνωτος και εξοντωτικός ανταγωνισμός των επί μέρους συμφερόντων.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Ποντίων Κολχικού που σε χαλεπούς καιρούς είναι Θεματοφύλακας Συλλογικών Αξιών , που εκφράζουν τον έρωτα για «τα τρανά και τα μεγάλα».

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP