"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,5-5-2015

Στα πλαίσια της συζήτησης του Νομοσχεδίου για τον εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης έλαβε χώρα η ομιλία της Κυριακής Τεκτονίδου, στη χθεσινή ολομέλεια της 5ης Μαίου.

"Το κράτος είμαι εγώ, αυτή ήταν η αντιμετώπιση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά το Δημόσιο", τόνισε στη χθεσινή της ομιλία η Κυριακή Τεκτονίδου .

"Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε τους δημοσίους υπαλλήλους βορά στη βουλιμία των κοινωνικών αυτοματισμών, χρησιμοποιώντας την αγαπημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική: όλοι εναντίον όλων", συνέχισε η βουλευτής Θεσσαλονίκης.

"Με τον τρόπο αυτό εξαθλιώθηκε το Δημόσιο αφήνοντας έτσι πεδίο δόξης λαμπρό για τον Ιδιωτικό Τομέα όσον αφορά την υγεία, την παιδεία, την καθαριότητα τη φύλαξη. Η ρύθμιση του Δημοσίου ήταν η απορρύθμισή του", συμπλήρωσε.

Στην ομιλία της έκανε επίσης λόγο για την κατεδάφιση της κοινωνικής πολιτικής και το μικρότερο κράτος που υπερασπίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση και το υλοποίησε μέσω των απολύσεων των πληβείων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ από την πίσω πόρτα προσελάμβανε στρατιές συμβούλων με κομματικά κριτήρια.


Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας ότι καλώς το Νομοσχέδιο αυτό χαρακτηρίζεται ως πρώτων βοηθειών καθώς προσφέρει  πρώτες βοήθειες στον πολυτραυματία δημόσιο τομέα και στην πολυτραυματία κοινωνία , εισάγοντας μετραρρυθμίσεις προς όφελος της κοινωνίας, πάντα σε συνεργασία με τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν είναι οι εχθροί του λαού.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία στο βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP