"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,28-4-2015

"Το Νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ αποτελεί το πρώτο από σειρά νομοθετημάτων που θα βάλουν τέλος στο σημερινό άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο", δήλωσε η Κυριακή Τεκτονίδου κατά τη χθεσινή της ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής.

Έκανε λόγο για τη σημασία μιας Δημόσιας, αξιοκρατικής Τηλεόρασης, χωρίς προκλητικά προνόμια ημετέρων, βήμα για τους νέους δημιουργούς και κανάλι της αγωνίας και της μνήμης του απανταχού Ελληνισμού. 

Η Βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε επίσης παρά να τονίσει τη σημασία της ΕΡΤ3, η οποία με την πανελλαδική της εμβέλεια, συνδράμει στην ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της Μακεδονίας.

Έκλεισε δε την ομιλία της εμπνεόμενη από τον Ελύτη:"Το λευκό θα αναζητούμε ως την έσχατη ένταση του μαύρου", κάνοντας έτσι αμφίσημη σημειολογική αναφορά στο Μαύρο που πραξικοπηματικω τω τρόπω έπεσε στις οθόνες μας τον Ιούνιο του 2013.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη χθεσινή ομιλία της Βούλας Τεκτονίδου στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP