"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



Στο πλαίσιο της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας  και της γενικότερης πολιτιστικής σύγχυσης ,η διατήρηση της ιστορικής συνείδησης  είναι μια πράξη αντίστασης , αποτελεί το πιό ισχυρό αντίδοτο στην πολιτιστική βαρβαρότητα , την κρίση και την παρακμή.

Οι Εθνικές μας Επέτειοι είναι μια ευκαιρία για κωδικοποίηση της Εθνικής μας Ταυτότητας και στοχεύουν στην ανάδειξη συγκεκριμένων  Εθνικών Αξιών.

Οι Έλληνες τιμούμε στις 25 Μαρτίου τη διπλή γιορτή της Χριστιανοσύνης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.


Το σύνθημα του 1821 « Ελευθερία ή Θάνατος» μας θυμίζει τους αγώνες των προγόνων μας, που δε δίστασαν και τη ζωή τους ακόμη να θυσιάσουν προκειμένου να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό και να δημιουργήσουν το Νέο Ελληνικό Κράτος.

Ακολουθώντας το φωτεινό τους παράδειγμα πρέπει να αγωνιστούμε ενωμένοι για να υπερκεράσουμε όλες τις δυσκολίες .

Το Εθνικό Συμφέρον πρέπει να είναι το πρόταγμα όλων μας.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου για Ενότητα, Αλληλεγγύη και Αγωνιστικότητα παραμένει σήμερα περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και ζωντανό .

Οι αγώνες του λαού μας για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία και Αυτοδιάθεση παραμένουν ένα διαχρονικό παραδειγματικό Σύμβολο ενός λαού να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει.


Με πίστη στην πατρίδα και εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε ενωμένοι να ξεπεράσουμε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP