"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Συνάντηση Αν. Γενικής Γραμματέα ΔΟΣ & ΑΣ Κυριακής Τεκτονίδου με επιχειρηματίες από την Σερβία, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016



H Αν. Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Κυριακή Τεκτονίδου, συναντήθηκε  χθες, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στο Γραφείο της με τον Γενικό Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Sinisa Pavic, με εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου της Σερβίας και με Σέρβους επιχειρηματίες, με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Βόρεια Ελλάδα.


Στόχος της συνάντησης η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας μεταξύ της Ελλάδος και Σερβίας και η  ενημέρωση των Σέρβων επιχειρηματιών για την ελληνική αγορά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει.


 Η εν λόγω συνάντηση, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Σερβίας στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ τονίστηκε το ενδιαφέρον της σερβικής πλευράς για επενδύσεις, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα.



Η Αν. Γ.Γ ΔΟΣ&ΑΣ Κυριακή Τεκτονίδου, ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν και τους ζήτησε στην επόμενη συνάντησή τους να έρθουν με συγκεκριμένες προτάσεις και να διερευνήσουν ποια είναι τα προβλήματα στην πράξη τα οποία εμποδίζουν την εκάστοτε επιχειρηματική προσπάθεια ή συνεργασία, έτσι ώστε και η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας να μπορέσει να βοηθήσει από την πλευρά της στην άρση των εμποδίων και στη δημιουργία ενός πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος. Όπως τόνισε στην πορεία, "Η σημερινή συνάντηση είναι περισσότερο διερευνητική . Η Σερβία είναι κοντά στην Ελλάδα και οι Έλληνες έδειξαν ότι το γνωρίζουν καλά αυτό, καθώς πολλοί επιχειρηματίες μετέφεραν εκεί τις επιχειρήσεις τους, δημιουργώντας πάνω από 25.000 θέσεις εργασίας".




Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP