"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

52 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ"ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΩΠΑΙΝΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"
Λουντέμης

Το βράδυ της 22ας Μαϊου 1963 ο Γρηγόρης Λαμπράκης,ο ανεξάρτητος βουλευτής της αριστεράς εκφωνούσε στη Θεσσαλονίκη ομιλία της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Στην ομιλία του ανέφερε:"Σαν εκπρόσωπος του Έθνους και του Λαού, καταγγέλλω ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας μου και καλώ τον υπουργό Βορείου Ελλάδος, το νομάρχη, τον εισαγγελέα, το στρατηγό της χωροφυλακής Μήτσου , το διευθυντή της Αστυνομίας και το διοικητή Ασφαλείας να προστατεύσουν τη συγκέντρωση και τη ζωή μου."


Γιατρός, αθλητής, πολιτικός, μα πάνω απ’ όλα αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ειρήνης


Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε . Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε όταν ο Λαμπράκης αποχωρούσε από τη συγκέντρωση ,αφού η αστυνομία τον διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνευε.

Οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας Σπύρος Γκοτζαμάνης και Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης ήταν μέλη παρακρατικών οργανώσεων.

Οι εντολές δόθηκαν από πολύ ψηλότερα.

Οι ηθικοί αυτουργοί παρέμειναν "οι γνωστοί...άγνωστοι" 

Στην κηδεία που έγινε στην Αθήνα στις 28 Μαϊου εκατοντάδες χιλιάδες λαού πραγματοποίησαν μεγαλειώδη διαδήλωση με συνθήματα¨: "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ","ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", "ΕΙΡΗΝΗ"Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με τον ηρωϊκό του θάνατο θα μας δείχνει το δρόμο του Αγώνα για την Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία, την Ειρήνη.

Εμείς οφείλουμε να ακολουθούμε το Δρόμο αυτό με Συνέπεια.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP