"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Εκλογές 2012: Επισκέψεις και επαφές της Κυριακής Τεκτονίδου

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο Συνεταιρισμό Παντοπωλών Θεσσαλονίκης "Η Πρόοδος" είχε σήμερα, Παρασκευή 27 Απριλίου 2012, η υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Κοινωνικής Συμφωνίας, Κυριακή Τεκτονίδου.
Η κ. Τεκτονίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με τους εργαζόμενους θέματα εργασιακά, ενώ την κουβέντα ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην καθίζηση που έχει υποστεί η αγορά, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες. Όπως τονίστηκε, θα πρέπει να γίνουν άμεσα ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων στο πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου 3816/2010.
Όπως εξήγησε η κ. Τεκτονίδου, η Κοινωνική Συμφωνία προτείνει:
- Περίοδο χάριτος δύο ετών, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου.
- Αναστολή επί διετία της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής.
- Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου κατά τρία έτη
- «Κούρεμα» δανείων φυσικών προσώπων που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση των πραγματικών τους εισοδημάτων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μόνιμη ή πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους (η «Κοινωνική Συμφωνία» έχει καταθέσει πρόταση νόμου, προτείνοντας το «κούρεμα» των ιδιωτικών δανείων να γίνεται μέσω δικαστηρίων).
- Πρόβλεψη ώστε το ύψος των μηνιαίων τοκοχρεωλυτικών δόσεων να μην υπερβαίνει το 30% του ύψους των συνολικών μηνιαίων καθαρών εισοδημάτων του οφειλέτη.
«Οι ρυθμίσεις αυτές, θα επιτρέψουν σε χιλιάδες επιχειρήσεις να παραμείνουν «ζωντανές», διατηρώντας θέσεις εργασίας, και βιώσιμες, αποπληρώνοντας με συνέπεια τις οφειλές τους. Ταυτόχρονα, θα δώσουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να ανασυνταχθούν και να μπορέσουν να προσαρμοστούν ομαλά στη νέα δυσμενή οικονομική πραγματικότητα» σημείωσε η κ. Τεκτονίδου.

Η υποψήφια βουλευτής, στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα καταστήματα ΙΚΑ Νεάπολης και Πύλης Αξιού.


- Αύριο Σάββατο 28Απριλίου η Κ. Τεκτονίδου θα επισκεφτεί περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και την περιοχή Χαριλάου. Την Κυριακή έχει προγραμματίσει επαφές στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP