"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Συνέντευξη Κ. Τεκτονίδου στον ΒΗΜΑ FM

H Βούλα Tεκτονίδου, στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου στο ΒΗΜΑ FM, απαντά γιατί δεν ψήφισε τη δανειακή σύμβαση και δηλώνει ότι δεν θα πολιτευτεί ξανά με το ΠΑΣΟΚ: «Για μένα δεν υφίσταται το ΠΑΣΟΚ».

Για την κρίση
Η Ελλάδα δεν πάει παραπάνω με αυτό το πολιτικό σκηνικό. Δεν μπορεί να πάει παραπάνω αυτή η ιστορία με την αντιμνημονιακή πολιτική. Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι η κρίση θα είναι μια ευκαιρία για να δούμε να αναδύονται νέα πρόσωπα και νέα πράγματα στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό.

Για το μέλλον της στο ΠΑΣΟΚ
Έτσι κι αλλιώς είχα αποφασίσει. Μέσα μου δεν υφίσταται το ΠΑΣΟΚ. Το δίλημμα είναι ψευτοδίλημμα, δεν υφίσταται ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα είναι θεσμοί που απαντούν σε διαπιστωμένες ανάγκες της κοινωνίας. Αν δεν είναι ικανά, πια, να απαντήσουν στα αιτήματα των καιρών, αν δεν φρεσκάρουν τις θέσεις τους, αν δεν ανατροφοδοτούνται με αυτό που υπάρχει στη κοινωνία και δεν παίρνουν τα μηνύματα του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, αφυδατώνονται.

Για τη στάση της στη ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση
Ξέρετε ότι δεν καταψήφισα. Απείχα. Γιατί εγώ θεωρούσα ότι έχω ημερομηνία λήξης, σε δύο μήνες δεν θα ήμουν καν στη Βουλή, δεν μπορούσα, δεν είχα το δικαίωμα, ν' αποφασίσω για κάτι το οποίο θα βαραίνει για 30 χρόνια τη χώρα. H συνείδησή μου έτσι εξέλαβε το μήνυμα.
Ήταν εξευτελιστική, εντελώς, η διαδικασία ψήφισης της σύμβασης. Εάν οι βουλευτές δεν έχουν μέσα από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, μυηθεί σ' αυτό που πρόκειται να ψηφίσουν, να τους εξηγήσουν δηλαδή οικονομολόγοι τα σημεία της σύμβασης, τι θα κάνουν, ένα ραντεβού στα τυφλά. Να ψηφίσουν δηλαδή αράδες, σελίδες και τελείες. Είναι εγκληματικό. Είναι ένα ραντεβού στα τυφλά. Υπάρχουν σημεία της σύμβασης που τσιτώνει η τρίχα σου. Και μην μου πει κανείς ότι ξέρει που πάει αυτή η ιστορία.

Για τη χρεοκοπία
Έτσι όπως πλασάρεται είναι ο μύθος πραγματοποιούμενης προφητείας.

Για το πολιτικό σκηνικό
Θα υπάρξει ανασύνταξη του πολιτικού σκηνικού. Θα υπάρξουν ,νομίζω, αλλαγές.

Για το αν θα προσχωρήσει σε άλλο πολιτικό χώρο
Πρώτα θα αφήσουμε να κατασταλάξουν μέσα μας και γύρω μας τα πράγματα. Αλλά για μένα τελείωσε το ΠΑΣΟΚ. Φτάνει. Μπήκα στην εφηβεία μου στο ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου και βγαίνω κατ' αυτό τον τρόπο με τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ηλικία της τρίτης ηλικίας. Όλα, πάντως, είναι ενδεχόμενα για την προσχώρηση μου σε κάποιο άλλο πολιτικό φορέα.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου
Ο Γ. Παπανδρέου μ' έχει προδώσει πάρα πολύ για την πολιτική του στάση απέναντι στους πολίτες.

Ακούστε το ηχητικό απόσπαμα


Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP