"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Μεταναστεύουν μαζικά και οι νέοι της Ιρλανδίας


Μπορεί τα μεγέθη να δείχνουν ανάκαμψη της ιρλανδικής οικονομίας 15 μήνες μετά το πακέτο διάσωσης από ΔΝΤ και ΕΕ, ωστόσο η χώρα βρίσκεται στο μέσον της χειρότερης κρίσης από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί η κυβέρνηση.
Η ανεργία αποτελεί μείζον πρόβλημα της Ιρλανδίας, με το ποσοστό να αναμένεται να αγγίξει ως και το 14,6% φέτος, με τραπεζικούς κολοσσούς όπως RBS και Allied Irish Banks να σχεδιάζουν επιπλέον περικοπές. Μόνο η Ελλάδα και η Ισπανία εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά.
Το 2011, η ανεργία έφτασε το 14,2%, από 4,5% το 2007, αποτέλεσμα της ύφεσης που προκάλεσε το 'σκάσιμο' της στεγαστικής φούσκας.

Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που απαιτήθηκαν με αντάλλαγμα το πακέτο διάσωσης οδήγησαν στο 30% την ανεργία στους νέους, ενώ τα επίπεδα μετανάστευσης είναι και τα υψηλότερα από το 19ο αιώνα!Περίπου 76.400 Ιρλανδοί - κυρίως νέοι - εγκατέλειψαν τη χώρα τους μεταξύ Απριλίου 2010 και Απριλίου 2011. Ακόμα χειρότερα, τις 40.000 προσεγγίζει ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν εργασία για πάνω από ένα χρόνο.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Enda Kenny δεσμεύτηκε στις αρχές του μήνα για μέτρα τόνωσης της απασχόλησης.
Πηγή: ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP