"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Εγκρίθηκαν 3.700 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Ιόνια νησιά και Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες επιλογής των Δικαιούχων Φορέων στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας για την απασχόληση ανέργων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας
Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εγκρίθηκαν 1.700 θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 5.533.109,38 ευρώ (Ν. Ζακύνθου 400, Ν.Κερκύρας 600. Ν.Κεφαλονιάς 400, Ν. Λευκάδας 300), ενώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν 2.000 θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 6.455.375 ευρώ (Ν. Φλώρινας 500, Ν. Κοζάνης 800,Ν. Καστοριάς 400,Ν. Γρεβενών 300).

Στόχος των προγραμμάτων είναι αφ’ ενός η άμεση δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τοπικό επίπεδο, σε περιοχές και σε ομάδες πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία και τον κίνδυνο φτώχειας και αφετέρου η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών με την παροχή υπηρεσιών κοινωφελούς χαρακτήρα, μέσω των συλλογικών φορέων της κοινωνίας των πολιτών.
Τα κριτήρια επιλογής των ανέργων αφορούν στην κοινωνική, οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση και δίδεται προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους, σε βραχυχρόνια και μακροχρόνια ανέργους που δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και σε ανέργους νέους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία. Στo Πρόγραμμα προβλέπεται η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των ωφελουμένων. Οι ωφελούμενοι θα επιλεγούν με διαδικασίες εποπτευόμενες από το ΑΣΕΠ και θα λαμβάνουν επίδομα 625€ τον μήνα, για διάστημα έως και 5 μήνες.
Οι τομείς παρέμβασης των δράσεων που θα υλοποιηθούν στις εν λόγω Περιφέρειες είναι:
- το Φυσικό και Αστικό περιβάλλον, όπου προβλέπονται δράσεις όπως η συντήρηση οδών και ζωνών πυροπροστασίας σε περιαστικά δάση, ο καθαρισμός δασικών δικτύων και αναδασώσεις. ο καθαρισμός παραλιών, χειμάρρων και ακτών, συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, η απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους,
- οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, με ενδεικτικές δράσεις όπως η συντήρηση, κατασκευή ραμπών για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ, η διοργάνωση Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων ΑμεΑ, η συντήρηση/κατασκευή παιδικών χαρών, αυλίων χώρων σχολείων και παιδικών σταθμών, η παροχή ναυαγοσωστικών υπηρεσιών στις παραλίες,
- η ενημέρωση και εξοικείωση των πολιτών σε δράσεις «πράσινης οικονομίας», όπως η ανακύκλωση, η οικιακή κομποστοποίηση και η βιολογική γεωργία,
- η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας, με την απασχόληση σε κέντρα στήριξης παράδοσης και πολιτιστικής δημιουργίας, την ξενάγηση σε χώρους πολιτιστικούς και ιστορικής κληρονομιάς, κ.ά.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας (Στερεά Ελλάδα και Κεντρική Μακεδονία), που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των διαδικασιών, που αφορούσε στην επιλογή των δικαιούχων και ξεκινάει άμεσα η δεύτερη φάση με την επιλογή των ωφελουμένων ανέργων στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Με πιστή τήρηση της νομιμότητας και εξασφάλιση της πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης των δυνητικά ωφελουμένων, από την υλοποίηση των Προγραμμάτων αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 188.000.000 ευρώ, αναμένεται να ωφεληθούν 57.400 άνεργοι συμπολίτες μας.
http://www.diorismos.gr

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP