"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Παρουσία της Κυριακής Τεκτονίδου στην κοπή της βασιλόπιτας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018


Στην κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων  παρευρέθη το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 η Αν. Γεν. Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Κυριακή Τεκτονίδου. 





Η αίθουσα του κατάμεστου Βελλίδειου Συνεδριακού κέντρου γέμισε με μουσικές και χορευτικά των Συλλόγων που έδωσαν το «παρών» με περίπου 1200 χορευτές. 

Όπως αναφέρει η κ. Τεκτονίδου: 
"Ο χώρος γέμισε για άλλη μία φορά ΕΛΛΑΔΑ.
Τα χορευτικά των Συλλόγων με τις υπέροχες φορεσιές τους γέμισαν Εθνική Υπερηφάνεια τη σκηνή...
Άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία του Δ.Σ. να βραβεύσει διακεκριμένους στην επιστήμη και τέχνη Βλάχους από όλο τον κόσμο. Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Μιχάλη Μαγειρία και τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Μπατζοτάσιο για την άψογη διοργάνωση της Εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε τα μέλη της ΠΟΠΣΒ και όλων των Συλλόγων που τη συναπαρτίζουν, γιατί κρατούν άσβεστο το Πανάρχαιο Λυχνάρι του Ελληνισμού και το θησαυρίζουν με λάδι από τους πλούσιους Ελαιώνες της Παράδοσης" και τονίζει ότι "Οι πραγματικές αξίες που κάνουν τη ζωή μας αυθεντική, δεν εφευρίσκονται, ούτε επιβάλλονται εκ των άνω, αλλά πηγάζουν από μια σταθερή Παράδοση που διασφαλίζεται μέσω της Συλλογικής Μνήμης. Η Συλλογική Μνήμη δημιουργεί Αξίες και παράγει Νοήματα Ζωής που υπερβαίνουν τα άτομα και την καθημερινότητά τους. Είναι μια Βάση δεδομένων που χρειάστηκε αιώνες για να δημιουργηθεί. Αποτελεί πολύτιμη Κοινωνική Κληρονομιά."



Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP