"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Παρουσία της Κυριακής Τεκτονίδου σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017



Η Αν. Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής
Συνεργασίας, Κυριακή Τεκτονίδου παρευρέθη την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης "Ορφικό φως" του ζωγράφου Ιωάννη Μητράκα


Η Αν. Γ.Γ ΔΟΣ&ΑΣ Κ. Τεκτονίδου
με τον ζωγράφο Ι. Μητράκα





Ο Ιωάννης Μητράκας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες. Η μελέτη του θεωρητικού και εικαστικού έργου του Φ. Κόντογλου και η γνωριμία του με το ζωγράφο Ρ. Κοψίδη καθόρισαν την καλλιτεχνική του πορεία και το αρχικό ύφος της ζωγραφικής του.  






Παράλληλα έχει εικονογραφήσει βιβλία, ποιητικές συλλογές και παραμύθια και έχει σημαντική δραστηριότητα στην επιζωγράφηση μαρμαρολίθων με σινική μελάνη και τη διακόσμηση κρεβατιών όπου το χρηστικό αντικείμενο προσλαμβάνει και καλλιτεχνική αξία, όπως στη λαϊκή τέχνη.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP