"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Παρουσία της Κυριακής Τεκτονίδου σε εκδήλωση της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017



Η Αν. Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κα
Κυριακή Τεκτονίδου, παρευρέθη το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 σε εκδήλωση του Ελληνικού Παραρτήματος της ΄΄Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης΄΄ αφιερωμένη στην 135η επέτειο της ίδρυσης  της Ένωσης.

Η εκδήλωση,  τελούμενη υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας, έλαβε χώρα στη Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκειά της προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία της ΄΄Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης΄΄, εκτελέστηκαν μουσικά έργα του Τσαϊκόφσκι, από την διεθνούς φήμης πιανίστρια Γιάννα Λύκοβα, και παραστάσεις από σολίστες του Μπαλέτου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.







Λίγα Λόγια για την "Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση"

Η Διεθνής Κοινωνική Οργάνωση "Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση" είναι η αρχαιότερη μη κυβερνητική οργάνωση της Ρωσίας. Πρώτος Πρόεδρός της υπήρξε ο Μέγας Δούκας Σεργέι Αλεξάντροβιτς, μέλος της Αυτοκρατορικής Οικογένειας Ρομανόφ. Κατά τη Σοβιετική περίοδο η Ένωση συνέχισε το έργο της ως επιστημονικό ίδρυμα με αντικείμενο την Εγγύς Ανατολή. Στη νέα εποχή της Ρωσίας, από το 1992 και μετά, η Ένωση αποκατέστησε και πάλι την αρχική της ονομασία, ανέκτησε και εμβάθυνε τους ιδρυτικούς της στόχους, οι οποίοι είναι η μελέτη, η διαφύλαξη και ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Αγίων Τόπων, καθώς και η υποστήριξη των Χριστιανών που ζουν στα εδάφη της δοκιμαζόμενης Εγγύς Ανατολής. Τέλος στόχος είναι και η ανάπτυξη πολιτιστικών, επιστημονικών και άλλων δεσμών με τους λαούς της Μεσογείου και συνεργασία με Διεθνείς Οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων ειδικευμένων επιτροπών του ΟΗΕ.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP