"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ 24η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣΣτις 24 Απριλίου 1915 ο  Υπουργός  Εσωτερικών της Τουρκίας έβαζε σε εφαρμογή το σκοτεινό σχέδιό του για την εξόντωση των Αρμενίων με τη σύλληψη 250 επιφανών Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι εκτελέστηκαν το ίδιο βράδυ.

Έτσι ξεκίνησε η  Γενοκτονία των Αρμενίων  από τους Τούρκους , 1.500.000 Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους .

Στην πορεία οι Τούρκοι προχώρησαν στη γενοκτονία και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , όπως των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Η Αρμενική τραγωδία θα μνημονεύεται πάντα ως μνημείο θηριωδίας και μισαλλοδοξίας.


Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία δεν είναι απλά μια πράξη δικαίωσης των νεκρών, αλλά συνάμα και μια πράξη ευθύνης .

Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Η Ιστορική Μνήμη δεν στοχεύει στη διαιώνιση του μίσους και της εκδίκησης, αλλά στη δημιουργία αναχώματος προκειμένου να μην ξαναζήσουμε άλλες Γενοκτονίες στο μέλλον.

Η ειρηνική συνύπαρξη και η ειλικρινής φιλία μεταξύ των λαών προϋποθέτει την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία.

Η Ιστορική Μνήμη είναι  το μοναδικό αντίδοτο στη βαρβαρότητα και τον εφησυχασμό.

Θυμάμαι δε σημαίνει μισώ και επιζητώ εκδίκηση, σημαίνει βρίσκομαι σε διαρκή επαγρύπνηση για να μην ζήσει η Ανθρωπότητα και νέες Γενοκτονίες.


Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP