"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ – όλη η καρδιά του ήταν μια Κραυγή για το Λαό του!Ο ασυμβίβαστος « κομαντάντε» διέφυγε από περισσότερες από 600 απόπειρες δολοφονίας, αψήφησε έντεκα Αμερικανούς Προέδρους και  δρασκέλισε περήφανα το κατώφλι της Ιστορίας.

Αμφιλεγόμενος για πολλούς , αλλά αναντίρρητα μια εμβληματική φυσιογνωμία που σφράγισε όσο λίγοι την εποχή του.

Δεν πραγματοποίησε όλα  όσα οραματίσθηκε , θα θυμίζει όμως πάντα την αντίσταση των μικρών απέναντι στους ισχυρούς της Γης.

Πάντα θαρραλέος , ανυπόταχτος  ,σημείο αναφοράς των απελευθερωτικών και κοινωνικών κινημάτων απανταχού της οικουμένης.

Αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο λίγοι , απαστράπτων , επικοινωνιακός μαγνήτιζε με τη γοητεία του το ακροατήριό .


Δεν είναι τυχαίο πως οι Κουβανοί πιστεύουν πως ο Φιντέλ είχε την προστασία της Ομπατάλα , της πιό ισχυρής από τις θεότητες «ορίσα».

Σ’όλη του τη ζωή κατέδειξε ότι Ηγέτης είναι εκείνος  που μπορεί να μεταδίδει στο λαό τις ιδέες του ,όσο απίθανες κι αν είναι.

Υπηρέτησε το Όραμά του με  Πράξεις , την πιο ιερή μορφή της Θεωρίας.Στη χώρα του υπήρχαν 3000 γιατροί ,σήμερα η Κούβα έχει 88000 γιατρούς – ένας για κάθε 640  κατοίκους .

Όλη η ζωή του ήταν απιθωμένη στα χέρια του κινδύνου, πέρασε από αγώνα σε αγώνα όλες τις θητείες του Στρατευμένου Ανθρώπου.

Πολέμησε με λέξεις και πράξεις με κραυγές και ρίμες  να δώσει σάρκα και οστά στο όραμα, να το στεριώσει.

Η  ζωή του μια  στρατιωτική θητεία,  με αρματωμένο το κορμί, την καρδιά και το μυαλό σε θέση μάχης, πάντα στην υπηρεσία του κουβανέζικου λαού ...Έλεγε : «Μιλάνε για την αποτυχία του σοσιαλισμού. Πού είναι όμως η επιτυχία του καπιταλισμού στην Αφρική , στη Λατινική Αμερική και στην Ασία;”Καλό Ταξίδι «Κομαντάντε»Θα πυροδοτείς  πάντα στις ψυχές μας την επιθυμία για μάχη , για αντίσταση…!


Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP