"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Παρουσία της Κυριακής Τεκτονίδου στην επίσημη δεξίωση αφιερωμένη στην 25η επέτειο Ανεξαρτησίας Ουκρανίας, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016



Η Αν. Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας, Κυριακή Τεκτονίδου, παρευρέθηκε στην επίσημη δεξίωση που έδωσε o Ουκρανός Πρέσβης κ. Olesandr Voronin, επί της ευκαιρίας της 25η επετείου της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Η δεξίωση έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
Η Αν. Γενική Γραμματέας ΔΟΣ&ΑΣ Κυριακή Τεκτονίδου, με τον Ουκρανό Πρέσβη
κ. Olesandr Voronin και τον κ. Α. Αλεξιάδη 


Ο Ουκρανός Πρέσβης κ. Olesandr Voronin
Η επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας αναφέρεται στα γεγονότα που συνέβησαν το 1991, όταν η δεύτερη μεγαλύτερη "δημοκρατία" της αχανούς ΕΣΣΔ, κήρυττε την ανεξαρτησία της από τη Μόσχα, ακολουθώντας το παράδειγμα των βαλτικών χωρών. Στον απόηχο ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, η Ουκρανία έδινε με αυτή την κίνηση ένα αποφασιστικό πλήγμα στην παραπαίουσα Σοβιετική Ένωση.

Ο κ. Olesandr Voronin αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο θέμα των Ελληνο-Ουκρανικών σχέσεων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκφωνήθηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ουκρανίας και της Ελλάδας από ουκρανική χορωδία και έπειτα ακολούθησε η επίσημη δεξίωση.




Η Ουκρανική Χορωδία εκφωνεί τον Εθνικό Ύμνο


Η Αν. Γ.Γ ΔΟΣ&ΑΣ, Κυριακή Τεκτονίδου


Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP