"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Επαγγέλματα του μέλλοντος



Είναι γεγονός ότι η κοινωνία μας και οι ανάγκες της αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς και είναι απαραίτητο όλοι εμείς να προσαρμοστούμε ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες αυτές με επιμονή, εργατικότητα και δημιουργικότητα.

Η οικονομική κρίση αλλά και οι αλλαγές που συντελούνται στον χώρο της αγοράς εργασίας, καθιστούν μεγάλη την ανάγκη για προσεκτική επιλογή των σπουδών που θα ακολουθήσει ένας νέος άνθρωπος.


Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με επαγγέλματα του μέλλοντος αλλά και επαγγέλματα που ήδη έχουν μεγάλη ζήτηση.



·       Σχεδιαστής ιστοσελίδων :Αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης  καθώς κάθε εταιρεία , οργανισμός και ιδιώτης θα προβάλλεται μέσω internet.

·       Αγρότης – φαρμακοποιόςκαι κτηνοτρόφος –φαρμακοποιός : Θα καλλιεργούνται λαχανικά και θα εκτρέφονται ζώα που θα έχουν υποστεί γενετικές παρεμβάσεις , ώστε να παράγουν θεραπευτικές πρωτεϊνες .

·       Επιμελητής δημιουργίας παράδοξων τροφών. Πουλερικά χωρίς φτερά και φρούτα χωρίς φλούδα ήδη δημιουργήθηκαν. Στο μέλλον θα υπάρχουν ψάρια ταχείας ανάπτυξης και φρούτα που δεν παγώνουν.



·       Βιοκαλλιεργητές τροφίμων 

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι βιοκαλλιέργειες ολοένα και αυξάνονται, οι βιοκαλλιεργητές αλλά και οι παραγωγοί θα είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη βιοκαλλιεργειών και παραγωγή προϊόντων.

 ·       Ντεντέκτιβ δεδομένων: θα είναι επιφορτισμένος με την εξαγωγή συγκεκριμένων πληροφοριών μέσα από τεράστιες βάσεις ψηφιακών δεδομένων.
·       Μηχανικός ιστών:  ήδη «κατασκευάζουν» ιστούς ανθρωπίνων οργάνων ερευνητές επιστήμονες .

·       Στενός διαφημιστής : Θα προωθεί προϊόντα χρησιμοποιώντας μυρωδιές και γεύσεις  με απώτερο σκοπό να περάσει μηνύματα επιθυμίας αγοράς τους κατευθείαν στον εγκέφαλο του καταναλωτή.

·       Εργαζόμενος σε Γραμμή επικοινωνίας για τεχνικές λύσεις : Ήδη μεγάλες εταιρείες απασχολούν προσωπικό που δίνει λύσεις σε τεχνικά προβλήματα υπολογιστών μέσω τηλεφώνου και internet. Tο ίδιο ισχύει και για προβλήματα ηλεκτρικών συσκευών.

·       Μηχανικός Γνώσεων: μελετά συστήματα και τα αναλύει σε κανόνες που άλλοι εργαζόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν. 

·       Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας του διαδικτύου 

Καλά ενημερωμένοι επαγγελματίες που μπορούν να προστατεύουν τους ιστότοπους και να εμποδίζουν τους χάκερς .

·       Διαχειριστής σελίδων κοινωνικής δικτύωσης

Οι άνθρωποι που θα επιβλέπουν τις online κοινότητες και θα προστατεύουν το σήμα πλατφορμών όπως το  Facebook και το Twitter . 

·       Υπάλληλοι Αειφορίας-Βιωσιμότητας  

Στην βιωσιμότητα στρέφεται το ενδιαφέρον όλου του κόσμου αλλά και των επιχειρήσεων. Δεδομένου ότι ένας διευθυντής μπορεί να μην έχει χρόνο να τα δει και να τα ξέρει όλα, πολλοί οργανισμοί προσλαμβάνουν οικολόγους ως υπαλλήλους αειφορίας. Καθήκον τους να βρίσκουν και να ερευνούν φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές για να είναι πιο κερδοφόρες οι επιχειρήσεις.

·       Προγραμματιστής γονιδίων: τεχνικοί εργαστηρίων θα αλλάζουν τα ατομικά γονίδια με σκοπό αποφυγή ασθενειών αλλά και για αισθητικούς λόγους.

·       Σύμβουλοι Γενετικής 

Στόχος τους η σωστή ενημέρωση των οικογενειών σχετικά με τις νέες γενετικές τεχνολογίες και οπτικές. 

 ·       Διαχειριστές ιατρικών αρχείων 
Όσο αυξάνονται οι ιατρικές έρευνες, τόσο πιο απαραίτητη γίνεται η ύπαρξη αυτών των διαχειριστών, που σκοπό έχουν να μεταφέρουν τα αρχεία από το χαρτί στους υπολογιστές. Έτσι θα είναι ευκολότερη, η αναζήτηση του ιστορικού ενός ασθενή και γρηγορότερη η σωστή εξυπηρέτηση του

·       Τεχνικοί Ρομποτικής 

Τα ρομπότ μπορεί να αυξάνονται, ωστόσο είναι αδύνατο να φτιαχτούν από μόνα τους. Μόνο κατάλληλοι και πλήρως ενημερωμένοι τεχνικοί θα μπορούν να δημιουργήσουν τα «τέλεια» ρομπότ που θα λειτουργούν άψογα και χωρίς προβλήματα. 

 ·       Μηχανικοί προσομοίωσης
Προσομοιωτές υπάρχουν παντού, από την χειρουργική και το πιλοτάρισμα, μέχρι την οδήγηση, για αυτό η ύπαρξη τέτοιων μηχανικών θα είναι στο μέλλον περισσότερο αναγκαία. 

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP