"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Η συνέντευξη της Τεκτονίδου Κυριακής στον Alpha 96,5 FM την Πέμπτη 09/02/2015

tektonidou-voula 
 
«Η φράση του Πρωθυπουργού είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος, μας έκανε υπερήφανους. Ήταν η φωνή όλων μας» δήλωσε στον Alpha 96,5 η Βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Τεκτονίδου, αναφερόμενη στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

«Βεβαίως δημιουργεί προσδοκίες. Είχε ανάγκη ο λαός να ξαναγεννηθεί μέσα από τη στάχτη του. Να γίνει ενεργός πολίτης, γιατί στο τέλος είχε καταντήσει να γίνει μια αδρανής μάζα, η οποία δεχότανε την καθημερινότητα ως κισμέτ», σχολίασε η κα. Τεκτονίδου.

Αναφορικά με τις εξαγγελθείσες προσλήψεις, η Βουλευτής ξεκαθάρισε ότι είναι μελετημένες και ήδη προγραμματισμένες για το 2015. Κάποιες από τις 15.000 προσλήψεις θα αφορούν την επαναφορά στη δουλειά τους των απολυμένων καθαριστριών, σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και διοικητικών υπαλλήλων.

«Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος και πολύ καλός προγραμματισμός για δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα ‘χουν τη μορφή των voucher, πεντάμηνα, αλλά ένας σοβαρός προγραμματισμός που θα αφορά και μεγάλα χρονικά διαστήματα, ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να προγραμματίζουν τη ζωή τους», απάντησε η Β. Τεκτονίδου, ερωτηθείσα εάν η νέα Κυβέρνηση μένει στις προσλήψεις που είχε εξαγγείλει και η απελθούσα.

Εξάλλου, «ο μισθός των 751 θα επανέλθει. Είναι κάτι που θα γίνει οπωσδήποτε. Και αν τα πράγματα πάνε πολύ καλά, μπορεί να γίνει και πολύ νωρίτερα και από το 2016, έτος στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός.» υπογράμμισε η Βουλευτής για να προσθέσει πως «ο Πρωθυπουργός έχει προσθέσει και τις δικές τους αγωνίες», αναφερόμενη στις πρόσφατες τοποθετήσεις των φορέων του ιδιωτικού τομέα, όπως η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ, ότι ο κατώτατος μισθός θα μπορεί να επανέλθει στα προ μνημονίου επίπεδα, σε βάθος τριετίας. «Αυτό που φοβούνται, ότι σ’ αυτό δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν, αν αιματωθεί ο αναιμικός κορμός της οικονομίας, μπορεί να δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα, θα αγοραστούν τα προϊόντα τους, οι υπηρεσίες τους, άρα το κόστος που θα υποστούν πληρώνοντας λίγο καλύτερους μισθούς, θα το πάρουν πολλαπλάσια, μέσα από την κατανάλωση αυτών που θα παράγουν.», κατέληξε η Βουλευτής.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP