"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της Κοινωνικής Συμφωνίας στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην πολιτική εκδήλωση της «Κοινωνικής Συμφωνίας», που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 29 Μαρτίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» κ. Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Χάρης Καστανίδης, η Βούλα Τεκτονίδου, καθώς και οι βουλευτές που συμμετέχουν στον νέο πολιτικό φορέα, κκ. Μαρία Κυριακοπούλου, Γιώργος Κασσάρας και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.

Η κ. Κατσέλη στην ομιλία της έδωσε το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα και ανέπτυξε τα κύρια σημεία του προγράμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας. Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα της διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους που τείνει να εξελιχθεί σε βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας. Η «Κοινωνική Συμφωνία» προτείνει την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού με ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων στο πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου 3816/2010, δηλαδή:
• Περίοδο χάριτος δύο ετών, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου.
• Αναστολή επί διετία της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής.
• Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου κατά τρία έτη
Από την πλευρά της, η Βούλα Τεκτονίδου μίλησε, μεταξύ άλλων, για την άνευ προηγουμένου συρρίκνωση της αυτονομίας της πολιτικής, που υποτάσσεται όλο και περισσότερο στα διαπλεκόμενα συμφέροντα της οικονομίας, κάτι που, όπως είπε, «σημαίνει εξοβελισμό των κοινωνικών κριτηρίων από τη λήψη πολιτικών αποφάσεων και οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση της κοινωνίας». Όπως υπογράμμισε, Η Κοινωνική Συμφωνία εκφράζει τις δημιουργικές κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, της νέας γενιάς, και όλων όσων επιζητούν την πρόοδο με αξιοπρέπεια και με δικαιοσύνη. Η Κοινωνική Συμφωνία είναι η συνείδηση και η διαχρονική φωνή των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP