"Κι όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οκτώ γωνίες των ανέμων...Γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες του ανθρώπου"

Γέωργιος Σεφέρης

Γυναικεία απασχόληση και ανεργία στην Ελλάδα του 2012

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα και η ανεργία ήταν το αντικείμενο της ομίλιας της ανεξάρτητης βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κυριακής Τεκτονίδου, χθες Πέμπτη 8 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταυρούπολης "Χρήστος Τσακίρης" σε ειδική εκδήλωση του δήμου Παύλου Μελά.
«Παρά τους αγώνες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια για την άμβλυνση των ανισοτήτων μεταξύ ανδρών και γυναικών, η ισότητα των δύο φύλων παραμένει ακόμη ένα άπιαστο όνειρο», τόνισε η κ. Τεκτονίδου στην ομιλία της. Όπως επισήμανε, το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης , η ανεργία, η μερική απασχόληση, η ανασφάλιστη εργασία, η εκ περιτροπής απασχόληση, η αφανής εργασία, η χαμηλή αμοιβή, η αναιμική παρουσία σε διευθυντικές θέσεις και σε κέντρα λήψης αποφάσεων είναι γένους θηλυκού.

«Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων προκαλούν σχεδόν μελαγχολία για τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας», υπογράμμισε.
Στη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Τεκτονίδου παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της ανεργίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ παρουσίασε προγράμματα του ΟΑΕΔ για την την ενίσχυση της απασχόλησης.
«Μια στις 4 γυναίκες στην Ελλάδα δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή της , όπως λέει μια έρευνα της ΕΕ. Η σωστή διατύπωση θα ήταν δεν έχει δουλέψει επί πληρωμή. Δουλεύει ωστόσο 365 ημέρες. Αν η δουλειά της αμειβόταν σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ 1995 , θα απέδιδε σε παγκόσμια κλίμακα ετησίως το ποσό των 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», σημείωσε η κ. Τεκτονίδου.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP